Red Afie Stileyta {RAS}

Pengikutku

22 December 2011

fine ! aku memang rindukan kau syg H-J-R




salam wbt syg ,
awak tahu tak yg saya rindukan awak ? 
mesti tak tahu kan . tapa, it's okay .
saya harap awak bahagia dgn cara hidup sekarang .
dah-dah , jgn toleh belakang lagi . 
just looking forward for ur own directions .
i'll always pray for your life and happiness . 
may Allah meet us again . 
i miss the moment when you kissed n hugged me !! 
it's really touch my feeling syg <3 
jyeah , i'm not perfect , but i'm tryin to be perfect like others .


everyday , everynight , every single time ,
i always wish you were here .... in deep of my hearts baby .
but its just my sweetdream . not like before this .
always 24/7 together .






## baby , by sentiasa cinta dan sygkan bby walaupun kita dah tak bersama dan berjauhan .
     i wish you were here, in deep of my hearts when i needed you so much syg ! 

balik pulau menanti kedatangan aku




okay ,
semalam punya mood okay je even malam tuh dah penat nanges . 
nanges sbb ? byk bnde yg aku nanges kan .
 tapi tade sape pun yg pedulikan aku .
aku sedih dan kecewa .
orang yg aku syg kan semua mula carik salah aku .
ape salah aku ? cer bgtau elok2 .
jgn la marah-marah . dah la aku migraine .
tuptup ubat jelar jalan terakhir aku selesaikan masalah tuh .


smlm tgh hari posmen dtg rumah .
hantar surat seperti biasa . tiba-tiba dady menjerit nama aku dari luar rumah .
tudiaaa , surat kerajaan dah sampai .
shitt ! 
aku tanak pegi lh PLKN tuh . tatao pa sebab aku tak suka pi sana .
mungkin hati aku tak boleh terima fact lg kot .
tapi hati aku kata , aku pi sana mungkin ade hikmahnya .
ada betul jugak tuu , dok kt sini aku boleh sakit jiwa . 
tiap2 hari kena marah dan torture .
huh ! aku penat weyh nan semua tuh .
aku pun nak life aku jugak .
nak lari rumah ke rumah **** , mumydady dah tawu .
hmm , duit pun dah kurang bulan nih .
tension ! 
plkn kau merabah kan hati dan jiwa aku weyh ...

10 December 2011

plkn 2012






Nama : MOHAMAD HAFIZ BIN MOHD TAMAM 
No IC : 94040908****
Kumpulan : 1
Tempat Kumpul : Kompleks Rakan Muda Negeri Pusat : Perak
Nama Kem : Kem PLKN Sri Mutiara , Balik Pulau
Alamat Kem : Lot 71 ,268 , 269 , Mukim Satu Daerah Barat Daya
Poskod Kem : 11000
Bandar Kem : Balik Pulau
Negeri Kem  : Pulau Pinang 
Tarikh Lapor : 3 Jan 2012
Masa Lapor : 9.30 Pagi

sekian , terima kasih ♥

# hati berat je rase nak tinggalkan hometown tercinta <3

seandainya kau tercipta untukku




Ya Allah ,
seandainya Kau telah catakan dia milikku ,
tercipta untukku ,
dekatkan dia kepadaku ,
satukan hatinya dengan hatiku .
titipkanlah kemesraan di antara kami ,
agar kebahagiaan itu kekal abadi , 
sehingga hujung nyawa , 
hamba mohon kepadamu ya Allah .
amin ... ya rabbal alamin :)

05 November 2011

party rock anthem 5sc 2 boboyz

 ♥      
hari :Ahad
tarikh : 23.10.11
tempat : lake garden taiping
prepared and organised : students of 5sc2 
bermula lh party rock kami .
hari nie happy weyh . 
hari yang paling happy buat warga kelas 5sc2 2011 .
jamuan akhir tahun .
berlangsung di belakang dataran kedamaian taman tasik taiping . 



 kek kelas kitorang . 


 semasa BBQ  


 turn aku pulak nak ber'BBQ 


 posing beramai-ramai dgn cgu Parizah serta anaknya  


 nak merasa cubaan pertama BBQ  

 hangat bak hang ! 


 big sifuu ; puan Haliza  


  


 promotion kek  ♥ nak ckit :P


 ni haa kek kami semua  

berasap kita semua time nih , tetap enjoy    

enjoy babe , semua hadir ddengan buah tangan masing-masing  .
makanan banyak sgt  . tak termakan oleh kami semua . 
ambik kau , melimpah ruah . rezeki berlungguk .
semua dah melantak , tapi kami tetap tak boleh nak habiskan .
thanx a lot pada cikgu yang hadir bersama .
Pn Hernie , Pn Haliza dan Pn Parizah .


lastly , kami bermain tepung . semua jadi hantu tepung . 
semuanya angkara si azraei dan badak .
hahaha , style doh .
tapi last-last aku kena jugak tepung dgn diorg semua . 
naseeb singh , u get your own target towards me .
orang terakhir pulak tu kena tepung .
alahai , enjoy nya kami semua mase tuu .
love that moment very much  
assalam wbt  







miss you so much , my lovely grandma

khamis -20.10.11
hmm :(
5 tahun yg lalu bersamaan dgn 27 ramadhan .
Hari tu adalaha hari yang paling menyedihkan buat kami sekeluarga .
kami kehilangan insan yang paling bermakna dan istimewa  buat kami .
that is my lovely grandma . 
Che siah binti saad .
Arwah meninggal dunia dulu pada hari jumaat . 
lagi 3 hari je nak sambut hari raya bersama .
tapi tak berkesempatan .
allah lebih menyayangi arwahyarhamah .
tapalh , kami redha dan terima qada' dan qadar yang berlaku .
bukan senang nak meninggal dunia hari jumaat .
hanya umat yg di pilih Allah sahaja yang dapat rezeki meninggal dunia pada hari jumaat .
barang siapa yg meninggal dunia pda hari jumaat .
maka , terlepaslh  seksaan azab kubur baginya .
wallahualam . harap2 begitu lh .
amin . apih dan sekeluarga amat menyayangi arwah tok . 
kami akan terus menerus mendoakan tok  .
hmmm :(
assalam wbt .




pondok kelab rancangan khas




Pas waktu sekolah . 
time nak balik sekolah kami beramai-ramai lepak sesama kat pondok krk sekolah . 
itu lah port aku sebelum balik . 
enjoy ja lepak , sembang , mengutuk , mengusik , gosip dan berbagai lagi .
kami ketawa gelak bersama tanpa menghiraukan keadaan sekeliling .
yang penting asalkan kami happy .
aku , qawiy , saiful , uzai , iwan , wan , ikmal dan semua lagi .
hahaha :P
all of us happy along together :)
no women no cry
:)

30 October 2011

lelaki menangis sebab ...... ?

Lelaki 

Menangis, Apa Maknanya? 

Kenapa Lelaki Menangis? 

Lelaki yang selalu mengalirkan air mata adalah lelaki yangkuat imannya.
Biasanya lelaki jenis ini menangis tatkala mengingatkan dosa-dosanya yang lalu. 

Dia jua akan menangis kerana terlalu bersyukur,
 merasa amat berterima kasih pada nikmat pemberian Allah. 

Lelaki yang tidak malu untuk menitiskan air mata adalah lelaki jujur berhati bersih. 
Sekarang, amat susah mencari lelaki jenis ini.

 Kebanyakan lelaki yang ada di sekeliling Anda adalah lelaki bersikap 
egois, maka menangis sebab teringat dosa pun dia tidak 
akan mahu buat, apatah lagi menangis sebab merasa terlalu bersyukur. 

Lelaki yang kerap menangis adalah lelaki yang lembut 
hatinya, penyayang, amat jujur dan setia. 

Hatinya lembut sebab nur iman yang tersimpan di situ menyinarkan mahabbah, 
maksudnya rasa berkasih- sayang dan rasa ingin saling mengambil berat. 

Itu juga petanda bahawa lelaki jenis ini seorang yang optimis 
pemikirannya, bersangka baik dan tidak suka berkata yang 
buruk walaupun sekelumit cuma. 

Kenapa lelaki menangis? 
Kebanyakan lelaki akan 
menangis apabila: 

# Terlalu gembira apabila 
menyambut kelahiran cahaya 
mata pertama. 

# Teringat dosa-dosa lalu 
pernah dilakukan olehnya. 

# Merasai kesyukuran yang 
amat mendalam kepada Allah 
Yang Maha Esa. 

# Ibu atau bapanya meninggal 
dunia. 

# Terlalu takut tatkala teringat 
azab api neraka. 

# Terlalu khusyuk di dorong 
rasa kehambaan di dalam zikir- 
zikirnya.

# Tersentuh hati tatkala 
mengenangkan ayat-ayat Al- 
Quran yang dibaca olehnya.


sayang


satu satu saya sayang Allah.
dua dua saya sayang Nabi.
tiga tiga sayang ibu bapa.
satu dua tiga sayang semuanyaaa..

lagu tue selalu dinyanyikan oleh orang yang tersayang.
nak tahu ape maksud bagi keseluruhan lagu tersebut?
 1. saya sayang Allah.
Maksud: Tanpa Allah kita tidak mungkin dapat hidup seperti sekarang.

2. saya sayang Nabi.
Maksud: Tanpa Nabi kita tidak mungkin 
tahu tentang ajaran yang mane kita menganutinya.

3. saya sayang ibu bapa.
Maksud: Tanpa ibu kita tidak dapat melahirkan dan hidup di alam dunia ini 
dan tanpa ayah kita tidak mungkin dapat hidup semewah-mewahnya 
kerana setiap hari mereka membanting tulang 
untuk memeberi kita makan agar kita teruskan hidup.

Satu Dua Tiga sayang semuanya..

26 September 2011

rumah terbuka hari raya bonda haliza zainuddin ♥



rumah terbuka hari raya bonda haliza zainuddin 
25.sept.2011
time : 12 noon until 2.00 o'clock 
akhirnya tahun kali nih kali kedua cikgu buat rumah terbuka 
alhamdullah , cgu nmpak happyyyy dan seronok melayan kerenah kami semua.
sambutan pun menggalakkan .iyolah , dah lepas trial spm .
lepaskan tension pada lunch yg sedap tuh laaa .
hahaha , semua yg dtg confirm tambah lauk-pauk .
afy- badak - epul ~ 
sah-sah kitorg melantak dua pinggan !sedap tahu :)
sanggup tak makan pagi semata-mata nak enjoy kt rumah cgu .
meriah je .
melayu - cina - india - sikh !semua ade . 
no racist no war here ♥ !




  snap snap sebentar :P bonda (baju pink)




 take two : mark always style.



personally with bonda haliza ♥
love the way her teaching us to be a good students :)
our great biology sifuu  ♥

events by : bonda haliza
supported by : students 5 sn 1 & 2


happy ending ♥




beraya sakan tahun ni :)



hehehe , 
1 .sept.2011  bersamaan raya ke -3 
8.30 pagi - 6.30 ptg 
bermula lh semuanya bersiap2 dipagi raya .
afy orang pertama yg mula gerakan beraya ini.
di ikuti sahabat-sahabat yg lain . 
sikit-sikit lama-lama jadi banyak kumpulan kitorg .

 axq with fatih :)


 afy with fatih <3



 kengkawan :)



 ride ride :P



lepak santai ~~



 afy with nazreen ~


Axq PJY



chill dear brooo ~~



specsraybean :P




dari simpang - kg pak darus - bukit jana - tmn lela - bukit jana - kompleks telekom -
lake view - assam kumbang - air kuning - kg jelapang jaya - taman simpang !
bagi diri afy kesemuanya 10 buah rumah telah ku kunjungi .
manakala sahabat lain 12 buah rumah kesemuanya .
seharian kitorg beraya sakan .siap konvoi ramai-ramai lg .
itu yg paling best tuh . ramai yg turut serta . kalau nak di kirakan 
semua orang , ckup lh purata 13-15 orang .



rumah ayahanda zubir rajman :)

afy - salman - saiful - nazreen asyraf - asyraf ibrahim - salam - remmy -
muhd hariz - syed syimir - qawiy - haziq -insoff -  fawwaz -
adib - amer mustaqim !

16 September 2011

awak




AWAK ♥ 
sebelum kite pekak , 
kite nak awak cakap yang wak sayangs kite . ♥
: sebelum kite bisu , 
kite nak cakap yang kite sayangs awak sangat . ♥
: sebelum kite bute , 
kite nak tengok awak bahagia . ♥
: dan sebelum kite pergi buad selamenye ,
 kite harap awak maafkan kite . ♥

21 August 2011

berbuka puasa bersama my classmate



petang ,
pada hari bulan 17.08.2011 ( rabu )
ramadhan yang ke - 18 & nuzul al- quran !
terjadilah rancangan yg di susunkan sebelum nih termakbul .
alhamdulillah , semua sanggup dtg berbuka beramai-ramai di luar .
fy bersama sahabat yg lain berbuka puasa di  Restoran Assam Pedas ,
 yang terletak  di jalan persiaran kamunting 2 .


sebelum berbuka :)


thats me ! snooker & pool TS :)


 selepas berdoa buka puasa , melantak time  :)                                                                                                          


 
savind , enjoy ur food yaw :)


kah weng vs mark kin kit ! :)


restoran kitorg semua :) asam pedas terbaekkkk !


Adam , two situation behind u bro .


fizal : muncung itik oit .



 buah jgn tak buah .

lega , kehadiran yg amat memberangsangkan . 
18 orang kesemuanya .tak kira bangsa mahupun agama .
kami tetap bersatu . melayu , cina , india , singh , kami tetap bersama sama. 
tempat kt restoran tuh telah kami tempah . memg kami lh group yg paling ramai 
serat mengamalkan konsep 1 Malaysia . wee ,
tapi sedikit kekecewaan , pabila seorang cikgu pun tak dtg meraikan bersama .
but , it's okay to us . 
we're enjoying on that time with laugh and eat until our stomach full.
semua perut dah berboyot . 
1 Malaysia . adam ooi , savind and me @ afy .


semua dtg dgn pelbagai dress up . 
style , simple , gothic , serabai , serabut ,.... semua jenis ada . lengkap !
tapi fy respect sesangat pada my bro - mark kin kit .
dtg berbuka dengan berpakaian sepersalinan baju melayu .
wane silver lg tuh . huh . semua org respect sama lu bro .
anyway , thanx so much danny 4 sent me back to home .
even that night i'm very tired , to me i'm veryvery enjoy with you all's .

idea by : hasnol hazim @ badak .
planned by : badak , afy , epol , azrai .
supported by : students 5 sc 2.


more picture : here ,




HAPPY TOGETHER FOREVER :)




mudah-mudahan



YAA ALLAH TERIMALAH AMAL IBADAH KAMI
Yaa Allah...
Terimalah amal ibadah kami...
Yang kami lakukan dengan penuh ketidaksempurnaan...
Perbaikilah amal ibadah kami... Yaa Allah...
Ibadah dan amal yang kami lakukan...
Tidaklah seberapa dengan nikmat-Mu yang tak terhitung...
Dan kami juga bukanlah orang-orang yang bertaqwa...
Kami hanya orang-orang yang lemah dan zhalim...
Yang penuh dengan dosa-dosa...
Baik dosa kepada-Mu atau kepada makhluq-Mu...
Dan Engkau telah berfirman dalam kitab-Mu:
إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللهُ مِنَ الْمُتَّقِيْنَ
“Sesungguhnya Allah hanya menerima dari orang-orang yang bertakwa.”
 (QS.Al Maidah : 27).
Kami takut....Yaa Allah ...
Apabila Engkau tidak menerima amal ibadah kami...
Karena dosa-dosa kami telah menggunung tinggi...
Bagaimana nanti kami bisa selamat dari fitnah akhirat ?
Sesungguhnya kami memahami...
Bahwa diterimanya amala ibadah kami...
Adalah kemurahan dan karunia dari-Mu..
Maka berilah Rahmat dan Karunia-Mu kepada kami
Dan jadikanlah kami menjadi orang-orang bertaqwa...
Yang dengan ikhlas selalu mengikuti seluruh titah-Mu dan titah Rasul-Mu...
Aamiin

fakta kaum adam



fakta tentang kaum adam :

1. Sebenarnya Lelaki tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona. (Untuk itu, dia selalu meminta Anda berdandan. Bukan kerana dia mata keranjang, tetapi mereka ingin Anda terlihat mempesona).

2. Lelaki sangat benci dikhianati. (Walau mereka egois, keras, dan kuat, tetapi mereka adalah makhluk yang lemah).

3. Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. (Hal ini adalah wajar, tetapi bukan berarti Anda tidak pernah ada di hatinya).

4. Jika dia mengatakan “Ya, memang aku tidak memahami kamu,” itu maknanya pemikiran dia dan Anda berbeza. (Bukan berarti tak boleh bersatu, tetapi mencuba untuk saling memahami satu sama lain).

5. Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. (Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini).

6. “Awak sedang buat apa?” atau “Dah makan belum?” adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di telepon. (Mereka memang bukan makhluk yang pandai berbasa-basi, tetapi mereka sungguh ingin tahu semua hal perkara tentang Anda).

7. Jika seorang lelaki benar-benar mencintai Anda, dia akan menerima Anda apa adanya. Tak peduli Anda gemuk, hitam atau berjerawat. (Mereka mungkin akan memberi nasihat pada Anda untuk diet ketika Anda merasa gemuk, tetapi mereka tulus mencintai Anda)

cinta halal vs haram



..........(¯`v´¯)
...........`•.¸.•´ CINTA HALAL VS HARAM
..........(●̮̮̃•̃).(●̮̮̃•̃)
......... /█\ ♥/█\
╔═════ ✾ ✯ ʚįɞ ♔══════════════✾ ✯ ʚįɞ ♔══════════╗
...
~* Jika cinta MANUSIA membawa kepada lembah NERAKA, 
maka berpalinglah kepada CINTA yang membawa ke SYURGA..InsyaAllah..*~

╚══════ ♔ ʚįɞ ✯ ✾════════════ ♔ ʚįɞ ✯ ✾═══════════╝

~•> MARI JADI ORANG BAIK <•~ (✿◠‿◠)

14 August 2011

awak dan gunting



sY adE sBiLaH gUntIng , gUntIng tU sY gnE tUk ptOng-2 .
pNah gAk tRlUke mSe gnE gUntIng tU ,  tP tAk kSah lA .
tAk sAkIt pOn . gUntIng tU dA lmE sY gnE .
sKrnG nI gUntIng tU dA bRkRAt .
sY tAk bUang pOn ! SyG !
mCm AWK  . sY ad AWK  . .
AWK , sY jDikN tEmAn .
SlAlU nAk bRsMe AWK .
kdg-2 tRlUke Gak kRna AWK .
tp , tAk pa . sY kUaT Lg .
SkrNg nI AWK msIh tEmAn sY .
cUmE 1 jEa , 1 jEa tAk sAmA .
AWk tAk brkArAt . sO tAk dE sbb sY nAk bUang AWK .
jd , sY nA sImpAn AWK sAmA ngAn gUtntIng td .
tp , gUntIng tU dlm laci .

AWK ? dLm hAtI .