Red Afie Stileyta {RAS}

Pengikutku

17 March 2011

cincin suasa Haram bagi kaum adam ? tidak .

pertama sekali . saya ingin mengucapkan ribuan terimakasih kepada  Pak Ngah Latiff serta Ayanhanda Tarmizi kerana memberi penjelasan dan penerangan tentang pemaikaian cincin suasa . alhamdulillah . akhirnya aku dapat jugak jawapan yang mutakhir . isu yang di timbulkan ialah haram bagi kaum lelaki memakai cincin suasa ... ? iye ke ? betul kah ? atau korang cetek ilmu ? setahu aku lah kan , lelaki hanya haram memakai emas asli mahupun emas putih  serta penampilan lelaki sebagai perempuan adalah haram disisi agama .  tetapi aku tidak macam tuh . aku hanya memakai cincin pemberian hak keluarga ku . cincin itu di buat dan di tempah buatannya oleh kedua ibubapaku kepada setiap adik - beradikku . cincin suasa milikku bertatahkan batu white sapphire  telah menjadi isu antara aku dengan seorang cikgu ****** nih .. aku pakai pun bukan untuk menunjuk aku dah ade isi aku berharta . tetapi aku memakainya kerana hukumnya harus serta sunat bagi kaum lelaki pabila memakai cincin di jari manis dan jari kelingking . so , segala pahala dosa yang di ceritakan sudah selesai . aku bebas memakainya . terimakasih pada yang menegur aku serta memberi penjelasan dan penerangan kepadaku . syukran jazilan . ahlan wahsalan .


>>> Afy Stileyta >>>

Sony a390

Entah mengapa aku semakin addict dengan camera . minat baru aku untuk menjadi photographer . terimakasih azrai zaharuddin ( my bro ) kerana memperkenalkan aku dalam dunia seni foto nih . hahahaha , kau selalu jadi mangsa bila sesuatu majlis diadakan . camera kau nih memang berguna . 
sony a390


hahaha . sekarang photographer nih dah jadi salah satu hobi aku bila mase terluang bersama azraei .hee .at least , aku tak membuang mase dengan perkara-perkara tak berfaedah yang macam aku lakukan dulu . " Selamat tinggal zaman Jahiliah " zaman untuk aku bangkit dari ketinggalan zaman . hahaha . orang sibuk belajar bio dalam bilik rujukan. korang still snap gambar kan . hahaha . badak dan aku ketagih dengan camera nih .


tuan camera sony alpha 390 .badak si penyibuk ! >>>Afy Stileyta >>>